site design templates

Onze ploegers

André Hendrikse

Betrokken bij: “Momenteel werk ik bij VluchtelingenWerk Nederland als landelijk adviseur arbeidsparticipatie. Ik ben verder bij verschillende initiatieven in Rotterdam zoals Dress for Success. Ik werk ook mee aan het programma Uit de Rode Cijfers, een opdracht van Fonds1818. Dit programma richt zich op armoedebestrijding en schuldhulpverlening.”

Specialisme: “Ik ben goed thuis in de thema’s arbeidsmarkt, armoedebestrijding, inclusief ondernemen en participatie van vluchtelingen. Ik heb plezier in netwerken en het aan elkaar knopen van verschillende mensen en belangen. Ik ben op mijn best als de lijntjes van een opdracht niet helemaal zijn uitgetekend en er dus ruimte is voor een creatieve invulling.”

Favoriete plek in de stad: “Het Centraal Station. Een imposante plek om de stad binnen te komen. Elke keer weer.”

Atie Mol

Betrokken bij: "Fondsen en maatschappelijke organisaties. Ik was 12 jaar werkzaam bij Fonds 1818 als projectadviseur. Ik ben nu bestuurslid van diverse organisaties en fondsen in Rotterdam. Recent gestopt bij de Hogeschool Rotterdam, waarin ik ondernemerschap in de sociale sector onderwees. Ik ben overtuigd geraakt dat de stad anders ingericht kan worden doordat bewoners zelf mee investeren. Vanuit deze eigen interesse ben ik mede-ontwikkelaar van woonprojecten voor actieve ouderen en lid van de klantenraad van de woningcorporatie Woonstad."

Specialisme: "Fondsenwerving, organiseren van bijeenkomsten, andere vormen van financiering en vooral verbinden van mensen en organisaties. Kritische meedenker en beoordelaar. Durf te oordelen, denk en ontwikkel buiten de lijnen. En je bent nooit alleen in de oplossing. Ik ben zodoende Netwerker pur sang."

Favoriete plek in de stad: "De Erasmusbrug. De Maas, de stad, de verbinding en de beweging."

Marijke van Velzen

Betrokken bij: “Ik werk bij Codarts Hoge school voor de kunsten Rotterdam als docent ondernemerschap. Ik coach de getalenteerde studenten op muziek- en dansgebied in het ontdekken van hun mogelijkheden. Ik help studenten om talent om te zetten naar een gezonde beroepspraktijk. Verder ben ik bestuurslid van diverse Rotterdamse culturele organisaties zoals Studio de Bakkerij en muziektheatercollectief Club Gewalt.”

Specialisme: “Ik draag mijn kennis met liefde over naar jonge mensen, startende en al langer opererende bedrijven binnen de kunstsector. Als voormalig danser en als docent heb ik mij door de jaren heen als specialist ontwikkeld in deze domeinen. Ze passen goed bij mij. Ik kom zelf uit het werkveld, begrijp de passie en de knelpunten en heb daarom een goede band met mijn klanten.”

Favoriete plek in de stad: “Dierentuin Blijdorp. Je bent in een totaal andere wereld.”

Rickert Pos

Betrokken bij: "Ik werk als fondsenwerver en sparringpartner o.a. voor Giovanni van Bronkhorst Foundation, Dirk Kuyt Foundation, Stichting Jarige Job en de Dutch CAA foundation; professionele kleinere goede doelen die zelf ook steun in desamenleving vinden.

Specialisme: “Ik werk graag voor organisaties die aanvulling bieden op onderwijs of gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van mensen die daarbij een handicap moeten overwinnen. Projecten die mensen stimuleren en bijstaan om hun persoonlijke grenzen te verleggen. In de vijftien jaar als projectleider voor onderwijsprojecten, wedstrijden en evenementen met onderwijs en maatschappelijke organisaties heb ik veel meegemaakt, waardoor ik situaties bij opdrachtgevers snel en goed herken.”

Favoriete plek in de stad: “De Zweedse Kerk aan de Parklaan. Een prettige werkplek dicht bij musea, het centrum en mijn opdrachtgevers.”

Tineke van der Burg

Betrokken bij: “Ik ben betrokken bij de Voedseltuin Rotterdam en het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt. Tevens ben ik bestuurslid bij dak-en thuislozenorganisatie Pluspunt Rotterdam. Verder adviseer ik het AMVJ-fonds en het Van Beek Donner-fonds.”

Specialisme: “Ik werk graag mee om van idee naar realisatie te komen. Ik heb een groot netwerk in Rotterdam op sociaal en fondsengebied. Als mijn hart sneller gaat kloppen van een goed idee, heb je aan mij een enorme steun!”

Favoriete plek in de stad: “Het M4H gebied. Daar heeft de stad nog een rauwe rand en er is creativiteit in overvloed.”

Hanife Bal

Betrokken bij: “Ik adviseer veel MKB-bedrijven, variërend van starters tot organisaties met honderden medewerkers. Ik ondersteun bij strategievorming, veranderingsprocessen en reorganisaties. Doordat ik enkele thuiszorg-organisaties heb ondersteund in allerlei transitiefases, is de zorg voor mij inmiddels bekend terrein.”

Specialisme: "Mijn kracht ligt in het organiseren en structureren. Door mijn achtergrond als informatiekundige is de rol van intermediair mij op het lijf geschreven. Zowel in het bedrijfsleven als in de non-profit is het belangrijk om talenten optimaal te benutten. Juist in de non-profit heb ik ervaren dat er nog veel te doen is om het efficiënter aan te pakken. Uiteindelijk gaat het er om de beschikbare middelen zo goed mogelijk te benutten. Hier wil ik graag mijn expertise en ervaring voor inzetten.”

Favoriete plek in de stad: “De Afrikaandermarkt in Zuid. Een levendige markt waar alle werelden samen komen.”

Annet Schipper

Betrokken bij: “De stad. Ik zie de stad als een theatervoorstelling, met alle bewoners maken we een 'mooie voorstelling'. Wij maken samen de stad en daar willen we iets moois, iets goeds, van maken. Dat is voor mij de essentie van dit werk.”

Specialisme: “Getting things done. Ik ben een doener en een duwer. Een lobbyist, een netwerker en een relatiebeheerder. Dat zijn mijn favoriete rollen.”

Favoriete plek: “Leeszaal west. Midden in de stad en de hele wereld komt over de vloer.”